Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
- .

 
 Ενώπιον ενός μεγάλου και πυκνού ακροατηρίου, από ετεροδημότες της Λήμνου και της Λέσβου, μίλησε χθες στην Αθήνα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τ. Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο του Πολιτισμού, Πανεπιστημιακοί κ.α.
Στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σηφουνάκης, υπογράμμισε ότι σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, «είναι σημαντική η κάθε ψήφος», για να υπάρξει μια προοδευτική πλειοψηφία που θα βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα και την μιζέρια και η οποία θα μετατρέψει την Εθνική Τραγωδία που όλοι ζήσαμε, σε Εθνική Αναγέννηση.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «η αποχή ευνοεί την υπάρχουσα κατάσταση» και δεν πρέπει αυτή την φορά να υπάρξει «χαλαρή ψήφος», όπως έγινε το 2004. 
«Είναι η ώρα του Ελληνικού λαού να επιλέξει μια Κυβέρνηση ισχυρή, που εγγυάται την ασφάλεια, την σιγουριά, την ελπίδα και την προοπτική», επεσήμανε ο κ. Σηφουνάκης.
Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό ένα πλήρες Κυβερνητικό Πρόγραμμα, που απαντά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες, ενώ η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ούτε καν απολογισμό του Κυβερνητικού της έργου δεν έχει κάνει, γιατί δεν έχει να παρουσιάσει κανένα Κυβερνητικό έργο και δεν έχει ακόμα παρουσιάσει Πρόγραμμα και Θέσεις.
«Ανασύρουν ξανά και ξανά τις ίδιες υποσχέσεις, τα ίδια μεγάλα λόγια που έλεγαν προεκλογικά το 2004 και δεν εκπλήρωσαν καμία μέχρι τώρα», είπε ο κ. Σηφουνάκης και ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του Ασφαλιστικού. Όπως είπε το πρόβλημα είναι μεγάλο, αφορά όλους, αφορά και τις νεώτερες γενιές και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ εδώ και ένα χρόνο έχει παρουσιάσει τις θέσεις του για το Ασφαλιστικό, ενώ πριν λίγες μόλις μέρες ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, το ξαναέθεσε στο τραπέζι, υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξει γενναία κρατική χρηματοδότηση, δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Και τι έπραξε ο κ. Καραμανλής, είπε, ο κ. Σηφουνάκης, έκανε φωτοκόπια τις προεκλογικές υποσχέσεις του 2004 τις οποίες ποτέ δεν υλοποίησε και τις ξαναεξήγγειλε.
«Εμείς θα δώσουμε αυτή την μάχη των εκλογών με πίστη ότι λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά την διακυβέρνηση της χώρας», είπε και τόνισε ότι «εμείς ζητάμε την θετική ψήφο των πολιτών, γιατί έχουμε και όραμα και Πρόγραμμα για την Αναγέννηση της Ελλάδας. Δεν ζητάμε δηλαδή απλά ψήφο τιμωρίας προς την ανίκανη Κυβέρνηση της Ν.Δ. Δεν βασιζόμαστε στα αποκαΐδια της μεγάλης Εθνικής καταστροφής, αυτό βέβαια θα πληρωθεί, γιατί υπάρχουν σαφείς και απόλυτα ορατές πολιτικές ευθύνες και μάλιστα τεράστιες. Εμείς, η Μεγάλη Προοδευτική Παράταξη, θέλουμε ένα νέο ξεκίνημα για την πληγωμένη πατρίδα μας, γιατί μέσα από τα αποκαΐδια και την τραγωδία, μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά, μπορούμε να ανοικοδομήσουμε την χώρα, μέσα από Εθνική Συνεννόηση. Δυστυχώς η Συντηρητική Παράταξη, με την αλαζονεία που την διακρίνει και παρά την μεγάλη καταστροφή, αρνήθηκε πεισματικά την Εθνική Συνεννόηση, απορρίπτοντας κατ’ επανάληψη την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, για σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των συνεπειών τους».